3D Ontwerpen & Printen

Basiscursus FUSION 360 + 3D PRINTEN

Fusion 360 is een op de cloud gebaseerde 3D CAD,CAM, CAE (Computer Aided Design, Manufacturing, Engineering) software van Autodesk voor professioneel ontwerpen voor de maakindustrie.

ALTIJD UP TO DATE

Het is gratis te gebruiken voor hobbyisten, studenten, docenten, starters en voor MKB bedrijven die een lagere jaarlijkse omzet hebben dan honderdduizend dollar.
Voor bedrijven met een hogere omzet kan het gehuurd worden voor €465,- het per jaar, en dan te bedenken dat met het programma draaibanken en freesmachines t/m vijfassig aangestuurd kunnen worden.

Fusion 360 is parametrisch, dat betekent dat het op history gebaseerd ontwerpen is, als er een verandering wordt doorgevoerd past de rest van het ontwerp zich aan de verandering.

Doordat het op de cloud gebaseerd is, is het altijd up to date.

PROFESSIONEEL

Autodesk breekt met Fusion 360 de markt voor professioneel ontwerpen open. Wat investering betreft is er geen excuus of belemmering meer om het ontwerpen te digitaliseren, van hobbyist tot professionele ontwerper.

Bij de basiscursus 3D CAD behoort het 3D printen van door uzelf gemaakte ontwerpen met de in de lesruimte aanwezige Dutchy 3D printers.

TIJDSDUUR BASISCURSUS IS 2O UREN

De cursus Fusion 360 plus 3D printen wordt gegeven in het Fablab Flevoland in het gebouw van Flevobike (de Morinel 55 in Dronten).

Fablab Flevoland is een stichting zonder winstoogmerk. Ons doel is om mensen te helpen bij het zich eigen maken van moderne digitale ontwerp en maak technieken, voor zowel hobby als voor professionele toepassing in het bedrijfsleven. Om iedere cursist effectief te kunnen helpen is de groepsgrootte beperkt van drie tot maximaal zes personen.

We werken met blokken van twee lesuren en dan pauze. Maximaal vier lesuren per dag. De tijdstippen bepalen we in overleg met de deelnemers. De deelnemers brengen hun eigen laptop mee (Apple of Windows).

Kosten voor 20 lesuren €500,- exclusief btw.

Inclusief gebruik 3D printers, materiaal en koffie of thee.
Treinstation is op 600 meter van het gebouw van Flevobike en het Fablab Flevoland. Auto’s kunnen gratis geparkeerd worden binnen een straal van 70 meter van de cursusruimte.

De cursus wordt gegeven door een bevoegd docent met ervaring in de maakindustrie.