Bibliolab Flevoland

Een bibliolab is een digitale werkplaats in de bibliotheek. Als bibliolab bieden wij onder andere workshops, cursussen en open inloopmiddagen aan. dit is belangrijk omdat via het bibliolab meer mensen in contact komen met de digitale fabricage en ontwikkelingen op het gebied van 3D printen, programmeren en CAD tekenen.

Op deze pagina staat onder andere met welke projecten we bezig zijn, wat voor aanbod we hebben in de bibliolabs en het team van vrijwilligers en ondernemers dat werkzaam is in de bibliolabs. Bibliolab Flevoland is een samenwerking van Fablab Flevoland en de Flevomeer Bibliotheek, Bibliolab Flevoland bestaat nu uit 3 bibliolabs. We zijn te vinden in Emmeloord, Dronten en Lelystad.

Benieuwd naar de mogelijkheden om de ondernemers en vrijwilligers van de Bibliolabs in te zetten buiten de bibliotheek? neem contact met ons op!

Aanbod

 • 3D-printen

  Één van de hoofdbezigheden van het Fablab is 3D-printen. 3D printen is een productietechniek waarbij een digitaal bestand wordt omgezet naar een tastbaar object. 3D-printen speelt een centrale rol in veel van de workshops van het Fablab en de bibliolabs, en wordt ook toegepast in bijna al de projecten van het Fablab zelf.

  Read more
 • 3D Scannen

  Met een 3D printer kun je digitale informatie omzetten in een fysiek object. Je begint met een idee en dit idee werk je uit in een 3D tekenprogramma om er een 3D model van te maken. Dit 3D model kun je precies maken zoals jij wilt. Maar wat nou als je al een fysiek object hebt waar je iets aan wilt veranderen? Daar komt 3D scannen goed van pas; dit is precies het tegenovergestelde van 3D printen.

  Read more
 • Programmeren

  Het programmeren van computers en software speelt een belangrijke rol binnen het Fablab. Zo is het programmeren bijvoorbeeld van groot belang voor de aansturing van onze 3d-printers, en biedt het ons meer en meer mogelijkheden om te innoveren. Ook in de bibliolabs is programmeren belangrijk; met workshops Scratch worden kinderen al vanaf jonge leeftijd bekend gemaakt met de basisprincipes van het programmeren.

  Read more
 • 3D-design

  Om te komen tot de 3D-prints, prototypes en producten te komen die bij het Fablab gemaakt worden is 3D-design, het ontwerpen van te ontwikkelen producten, zeer belangrijk. 3D-design gebruiken wij zowel voor onze eigen opdrachten als voor het onderwijs, en het Fablab stelt vrijwilligers in staat zich het 3D-ontwerpen eigen te maken.

  Read more

Het Team

Bibliolab Dronten

De Rede 80
8251 EX Dronten

Mohamed Troukas
06-47955136

info@bibliolabflevoland.nl

Bibliolab Emmeloord

Harmen Visserplein 5
8302 BW Emmeloord

Stefan Dingemanse
06-57041154

info@bibliolabflevoland.nl

Bibliolab Lelystad

De Promesse 4
8232 VX Lelystad

Louisette van Donkelaar
06-15335367

info@bibliolabflevoland.nl

adminBibliolab Flevoland